6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Perníkové kuličky

Název Množství a jednotka
perník na strouhání 150 g
Čokoládový krém z Pikaa 200 g
višňová marmeláda 3-4 lžíce
rum
strouhaný kokos na obalování

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum podle chuti. Promícháme a necháme v lednici ztuhnout alespoň hodinu. Z hmoty tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu.

Tip:
Čokoládového krému stačí polovina, dělám kuličky ze zbytku krému, kterým plním třeba košíčky.


 


RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí směs na topinky

Postup: Kuřecí řízky nakrájíme na malé kostičky a na cibulce orestujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...