21. 4. 2021   |   svátek má Alexandra
 

Pivovarský guláš

Název Množství a jednotka
hovězí kližka 600 g
cibule 3 ks
světlé pivo 300 ml
hovězí vývar 500 ml
česnek 4-5 stroužků
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme 2 lžíce sladké mleté papriky, 1 rovnou lžičku pálivé papriky, lžičku drceného kmínu a podlijeme světlým pivem a vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme lžičku majoránky, 4 - 5 stroužků prolisovaného česneku, zahustíme 2 lžičkami hladké mouky rozmíchané v trošce vody (nebo strouhaným chlebem) a pár minut ještě povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo chlebem.

Tip:
Guláš také můžeme nalít do chlebových bochníčků - odkrojíme vršek malého bochníčku chleba, vnitřek vydlabeme (ten použijeme k zahuštění guláše) a nalijeme do něj hotový guláš.


 


RECEPTY

Smažené žampióny

Postup: Žampiony oloupeme, odkrojíme nožičky / ty můžeme použít do polévky/ a obalíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

RECEPTY

Špenát

Postup: Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...