19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Tagliatelle na šalvěji

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 500 g
tagliatelle 400 g
parmská šunka 50 g
šalvěj čerstvá 1 hrst
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Tagliatelle nebo špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě (na 3 litry vody 3 lžičky soli). Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Zmírníme plamen, přidáme nakrájenou parmskou šunku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou z 1/2 citrónu a špetkou cukru. Odstavíme, nakonec vmícháme nasekanou šalvěj a smícháme s uvařenými těstovinami. Na talířích sypeme parmezánem.

Tip:
Místo krůtího masa můžeme použít telecí nebo kuřecí.


 


RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

BeBe řezy

Postup: Z 1/2l mléka uvaříme vanilkový puding, necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...