30. 5. 2020   |   svátek má Ferdinand
 

Játra na kyselo s rýží

hlavní jídlo k obědu
Porce: 4
Kuchyně: česká klasika
Příprava:
Vaření: 30 min.
Dana Beňaková



Postup
Necháme na tuku zesklovatět cibuli,
přidáme na drobné kousky nakrájená játra - nejlépe vepřová, jdou ale i kuřecí, hovězí jsou dost tvrdá, tuhá - opečeme,přidáme cca dvě polévkové lžíce octa, podlijeme a dusíme.
Když jsou játra měkká, osolíme (ne dříve ,játra by ztvrdla) dochutíme majoránkou, troškou utřeného česneku, případně ještě přidáme ocet - dle vlastní chuti, jak má kdo rád.
Podáváme s vařenou rýží..
,


 


RECEPTY

Fazolové lusky na česneku

Postup: Fazolové lusky /čerstvé očistíme/ povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Tchýnino "maso na šťávě"

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

RECEPTY

Cibulačka

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na másle zpěníme cibulku a orestujeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...