5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Domácí jahodová dřeň

Název Množství a jednotka
jahody 1 kg
moučkový cukr 2 lžíce
plastové kelímky, krabičky, tvořítka ap.

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)


Jednodušší to už snad být nemůže. Rozmixovat a osladit jahody, a celou zimu, pokud si uděláme dostatečnou zásobu, máme k dispozici chuť opravdových jahod.



Postup
Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme moučkový cukr - některé jahody jsou sladší, zralejší, podle toho dávám cukr, na kilo jahod přibližně dvě vrchovaté lžíce cukru, ochutnávám, podle toho sladím :-). To je všechno - směsí naplníme tvořítka na nanuky, malé plastové mističky, plastové kelímky nebo třeba i úzké tlačenkové sáčky (ty dobře zavážeme), všechno uzavřeme a dáme zmrazit.
Nepřidávám nic - ani vanilkový cukr, ani smetanu (pokud nedělám přímo nanuk), takhle jsou to čistě jen a jen oslazené jahody.
Během chvilky máme hotový jahodový základ na celou zimu - dřeň používáme do koktejlů, ovocných omáček na knedlíky nebo třeba pudinky, do tvarohových dezertů anebo prostě jen tak na lžičku, jak si pamatujeme odjaktěživa :-).


 


RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Hráškový krém

Postup: Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Hrstková polévka

Postup: Hrách a fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den spaříme kroupy,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...