20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Ředkvičková pomazánka s vejci

Název Množství a jednotka
ředkvička 1 svazek
vejce 4 ks
měkký tvaroh (kostka) 1/2 kostky
sladkokyselé okurky 1 ks
hořčice 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy. Očištěné ředkvičky nastrouháme a přidáme k vejcím. Přidáme půl kostky měkkého tvarohu, trochu hořčice , nadrobno nakrájenou sterilovanou okurku a trochu majonézy. Vše promícháme.Dochutíme bílým pepřem a soli. Podáváme s pečivem.


 


RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka se zeleninou podle Mamuta

Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový koláč

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...