18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Indická fazolová polévka

Název Množství a jednotka
fazole sterilované 250 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
celer bulvový 1/2 ks
zázvor čerstvý 1 cm
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: indická
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, celer nakrájíme na malé kostičky a zázvor nakrájíme rovněž najemno. Sterilované fazole scedíme a necháme odkapat.
V hrnci na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme celer, zázvor, trochu chilli, kmín, špetku skořice a kurkumu. Chvíli opékáme.
Ke směsi přidáme nakrájená rajčata, mohou být ni sterilovaná, vodu, nebo vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Po té přidáme okapané fazole, vše prohřejeme a dochutíme soli, pepřem.


 


RECEPTY

Jogurt s jahodami

Postup: Jahody nakrájíme na kousky a smícháme s bílým smetanovým jogurtem. Můžeme... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka mléčná

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...