21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Krémová česnečka

Název Množství a jednotka
česnek 8 stroužků
kuřecí vývar 1 l
máslo 2 lžíce
smetana ke šlehání 200 ml
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup

Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by. Zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a smetanou a povaříme asi 15 minut. Chleba nebo housku opečeme na sádle. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s opečeným chlebem.


 


RECEPTY

Panenka s kaštanovou omáčkou

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Vánoční perníčky

Postup: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto - na vál nasypeme sypké přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...