9. 5. 2024   |   svátek má Ctibor
 

Zapomenuté heslo › Česnekačka

Název Množství a jednotka
uzené maso 200 g
brambory 2 ks
česnek 4 stroužky
vejce 4 ks
drcený kmín
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla osmahneme. Přidáme brambory na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. Do talířů dáme prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, rozklepneme do každé porce jedno vajíčko a přelijeme polévkou. Podáváme s osmaženým chlebem nebo houskou.


 


RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...