Kefty - bulharský pokrm, připravovaný z mletého masa, okořeněný typickým bulharským kořením. V některých verzích jsou biftečky okořeněny pouze pepřem, solí a petrželkou.
Postup
Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2 lžičkami bulharského koření čubrica, lžičkou saturejky, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, půl lžičky mletého římského kmínu, půl lžičky drceného pepře, lžíci olivového oleje a rukou dobře prohněteme. Rukama potřenými olejem tvoříme placičky (nebo šištičky), které upečeme na grilu nebo na oleji na pánvi. Podle potřeby při grilování potřeme olejem. Podáváme s brambory, cibulí a hořčicí nebo balkánským ajvarem.
Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v
kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v
bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých
rukou a přesně pro...
zobrazit článek