Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni nakrájíme na malé kostičky (cca o hraně 1 cm). Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a dýni orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, promíchneme a podlijeme bílým vínem. Necháme vyvařit alkohol, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme bylinkami - tymiánem, rozmarýnem a saturejkou a dusíme doměkka. Pak přilijeme šlehačku a přidáme nastrouhaný sýr. Za občasného míchání povaříme, až se sýr rozpustí. Podáváme s uvařenými špagetami.
Tip: Omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixérem, nám ale chutná více takto :-).
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek