22. 10. 2020   |   svátek má Sabina
 

Velikonoční linecké

Název Množství a jednotka
hladká mouka 125 g
polohrubá mouka 125 g
máslo 125 g
cukr mletý 100 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Obě mouky prosijeme na vál, do středu uděláme důlek a dáme vejce, po obvodu máslo, citronovou kůru a cukr. Zpracujeme těsto. Dáme na chvíli do chladu a pak vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme marmeládou.


 


RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky v kari omáčce

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA