Název | Množství a jednotka |
---|---|
ossobuco - telecí kližka | 4 ks |
velká cibule | 1 ks |
velká mrkev | 1 ks |
celer | 1/4 ks |
česnek | 5 stroužků |
Bílé víno - suché | 500 ml |
silný hovězí vývar | 300 ml |
snítka tymiánu | |
bobkový list | 3 ks |
rajčata loupaná krájená v plechovce | 1 plechovka |
olivový olej | 50 ml |
máslo | 1 lžíce |
čerstvě mletý pepř | |
hladká mouka | |
sůl | |
citronová kůra |
Gremolata/gremolada
Název | Množství a jednotka |
---|---|
česnek
Upravit ingredienci: česnek
|
2 stroužky |
petrželka
Upravit ingredienci: petrželka
|
1 hrst |
citronová kůra
Upravit ingredienci: citronová kůra
|
1/4 ks |
Ossobuco - italsky osso znamená kost, buco díra - "kost s dírou" - je milánská specialita z plátků telecí kližky, přeseknutých přes morkovou kost. Dusí se pomalu se zeleninou, podlité bílým suchým vínem a silným vývarem. Bývá doplněno gremolatou, která ovšem není povinná :-) a v Itálii se ossobuco podává s milánským rizotem.
Původní varianta - ossobuco in bianco - je ochuceno skořicí a dělá se bez rajčat a zeleniny. Nám to ale mnohem více chutná takto.
Postup: Batáty oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vsypeme na lech s vyššími... zobrazit recept
Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme 2 bílé jogurty (po 150 g), 1/2 hrnku mléka,... zobrazit recept
Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept
Postup: Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle.... zobrazit recept
Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept
Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek
Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...