Název | Množství a jednotka |
---|---|
vejce | 1 ks |
olej | 200 ml |
cukr krupice | 250 g |
citronová kůra | 1 lžička |
polohrubá mouka | 500 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 + 1/2 balíčku |
mléko | 250 ml |
borůvky | 300 g |
rybíz | 300 g |
skořicový cukr | 1 balíček |
drobenka
Název | Množství a jednotka |
---|---|
cukr krupice
Upravit ingredienci: cukr krupice
|
100 g |
hladká mouka
Upravit ingredienci: hladká mouka
|
80 g |
máslo
Upravit ingredienci: máslo
|
50 g |
Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept
Postup: Z tohoto množství jsou dvě vánočky přes celý plech. Do 1/4 hrnku vlažného mléka... zobrazit recept
Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept
Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept
Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...