19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Špagety s baby špenátem

Název Množství a jednotka
Baby špenát 125 g
anglická slanina 125 g
smetana ke šlehání 2 ks
eidam 50 g
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na tři litry vody tři čajové lžičky soli. Na větší pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu. Přidáme čerstvý baby špenát (nebo listový špenát) a podusíme (tak pět minut). Opepříme, zalijeme šlehačkou a přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a půl lžičky podravky. Nesolíme! Slanina i sýr jsou slané, dosolíme až nakonec, pokud bude třeba. Povaříme, až se sýr rozpustí. Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Na vále si připravíme těsto z hrubé mouky, mletého cukru, mletých vlašských... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...