18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Zapomenuté heslo › Celerová polévka

Název Množství a jednotka
celer 1/2 ks
slanina (špek) 60 g
cibule 1/2 ks
máslo 1 lžíce
studená voda 1 litr
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Nastrouháme si půlku menšího celeru.
Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu a na ni opečeme nakrájenou cibuli. Přidáme lžíci másla a strouhaný celer. Vše orestujeme. Zalijeme litrem vody a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přivedeme k varu a do polévky dáme na kostky nakrájené oloupané brambory, podle chuti kari koření, nastrouhaný muškátový oříšek, masox, pepř a sůl.
Polévku vaříme až jsou brambory měkké.


 


RECEPTY

Kuřecí delikatesa

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.Ve větší míse si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...