28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Falešný tatarák 2

Název Množství a jednotka
brambory vařené bez slupky 4 ks
mletá sladká paprika 1/2 lžičky
pálivá paprika 1/2 lžičky
prolisovaný česnek 4 stroužky
cibule 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku, rozetřený česnek, trochu oleje, jemný kečup, drobně nakrájenou cibuli a podle chuti osolíme.
Pomazánku mažeme na topinky. Krajíce chleba rozpůlíme a osmažíme na oleji dozlatova.


 


RECEPTY

Míchaný salát s rajčátky

Postup: Polníček, rukolu, ledový salát nebo jakýkoliv zelený listový salát umyjeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Meruňkový džem

Postup: Nejprve si nachystáme skleničky - vyvaříme skleničky i víčka, nebo to za nás... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...