18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Kyselé rybičky

Název Množství a jednotka
ryby 1000 g
sůl

Nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 3 dl
balzamikový ocet 1 dl
cukr 4 lžíce
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián, bazalka, rybí koření, hořčičné semínko, nové koření, bobkový list/. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupanou na proužky nakrájenou cibuli. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Necháme vychladit.
Nachystáme si rybičky.Plotice, cejnky apod. Umyjeme je, osušíme a osolíme . Necháme hodinu odležet. Pak je lehce otřeme a naskládáme do vhodné láhve, nebo do kameninového hrnce. Zalijeme studeným nálevem a na povrch nalijeme olej.


 


RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Čočkový salát

Postup: Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Šunkofleky

Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...