17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Pangasius s citronovou trávou

Název Množství a jednotka
pangasius 4 ks
brambory 600 g
citronová tráva 1 lžička
tymián 1 lžička
pepř čtyř barev
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, mírně je osolíme. Zmrazeného pangasia vytáhneme z mrazáku alespoň hodinku předem, necháme jej povolit, aby v něm nebylo tolik zmrzlé vody, pak jej osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a položíme nahoru na brambory. Rybu i brambory okořeníme tymiánem a citronovou trávou a v předehřáté troubě na 180° pečeme odkryté cca 40 - 45 min.


Další fotografie
 


RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Banánová zmrzlina s mandlemi

Postup: Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti con funghi - špagety s hříbky

Postup: Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli)... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...