1. 5. 2024   |   svátek má Svátek práce
 

Tatrankové kuličky

Název Množství a jednotka
tatranky 150 gramů
hera 125 gramů
cukr mletý 125 gramů
lískové oříšky 1 lžíce
rum 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme. Dáme do mísy. Přidáme rozpuštěný tuk, cukr, pražené mleté oříšky a rum. Promícháme a necháme v ledničce ztuhnout.Tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu, nebo v mletých oříšcích.


 


RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...