17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Jednoduché zapečené nudle

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 350 g
libové párky 3 ks
velká cibule 1 ks
vejce 3 ks
mléko 50 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a uzeninu na kostičky (můžeme použít párkový, šunkový salám vcelku, kousek uzeného, jemné párky, co máme doma) na kostičky. Zapékací misku vymažeme olejem, vsypeme do něj scezené těstoviny, přidáme nakrájenou cibuli a uzeninu, okořeníme podravkou a pepřem a všechno promícháme. V hrnku vidličkou rozšleháme tři vajíčka s troškou mléka, zalijeme jimi těstoviny a v troubě při teplotě 190° zakryté zapečeme asi půl hodinky, ke konci na pět minut pekáček odkryjeme.
Podáváme s kyselými okurkami.


 


RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Okurková omáčka

Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...