13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Jednoduché zapečené nudle

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 350 g
libové párky 3 ks
velká cibule 1 ks
vejce 3 ks
mléko 50 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a uzeninu na kostičky (můžeme použít párkový, šunkový salám vcelku, kousek uzeného, jemné párky, co máme doma) na kostičky. Zapékací misku vymažeme olejem, vsypeme do něj scezené těstoviny, přidáme nakrájenou cibuli a uzeninu, okořeníme podravkou a pepřem a všechno promícháme. V hrnku vidličkou rozšleháme tři vajíčka s troškou mléka, zalijeme jimi těstoviny a v troubě při teplotě 190° zakryté zapečeme asi půl hodinky, ke konci na pět minut pekáček odkryjeme.
Podáváme s kyselými okurkami.


 


RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s batáty a dýní na víně

Postup: Batáty oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vsypeme na lech s vyššími... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...