11. 5. 2024   |   svátek má Svatava
 

Zapomenuté heslo › Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 500 gramů
vejce 1 kus
olej 200 ml
cukr krupice 250 gramů
citronová kůra 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

kokosová drobenka

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 4 lžíce
cukr mletý 3 lžíce
strouhaný kokos 2 lžíce
máslo 2 lžíce
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já jsem dala kypřící prášek do perníku/ a mléko. Důkladně promícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka rozprostřeme na těsto, mírně posypeme mletou skořicí a na ně nasypeme kuličky rybízu. Posypeme vanilkovým cukrem a kokosovou drobenkou.
Kokosová drobenka. Hrubou mouku, mletý cukr, strouhaný kokos a máslo dáme do mísy a vše promneme prsty, až se udělají žmolky.
Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.


 


RECEPTY

Spaghetti con funghi - špagety s hříbky

Postup: Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli)... zobrazit recept

RECEPTY

Papoušková buchta

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Česnekačka

Postup: Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety carbonara - Spaghetti carbonara

Postup: Příprava je jednoduchá a ingrediencí k tomuto druhu špaget postačí málo, neboť... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...