20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Oříško čokoládové trubičky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 170 gramů
mletý cukr 70 gramů
máslo 80 gramů
mleté vlašské ořechy 30 gramů
kakao 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

máslový krém

Název Množství a jednotka
mléko 400 ml
vanilkový pudink 1 balíček
cukr krupice 2 - 3 lžíce
máslo 200 gramů
čokoláda na vaření 1 tabulka
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté vlašské ořechy, kakao a vejce. Zpracujeme těsto, dáme ho odložit na hodinu do ledničky. Pak si vyválíme plát 2 mm vysoký a nakrájíme obdélníčky 3 x 4 cm. Natočíme je na plechové trubičky a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Necháme je trošku vychladnout a sundáme z plechových trubiček.
Vychladlé trubičky namočíme koncem v roztopené čokoládě. Opět necháme zatuhnout v ledničce. Pak je plníme máslovým nebo jiným krémem.


 


RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové pusinky

Postup: Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na čerstvém fenyklu

Postup: Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...