17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 gramů
máslo 210 gramů
cukr mletý 70 gramů
mleté vlašské ořechy 100 gramů
vejce slepičí syrové (pouze žloutek) 2 kusy
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté vlašské ořechy, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které dáme do mikrotenového sáčku a do ledničky. Po hodině si z těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na stejné kousky a vytvarujeme rohlíčky.Upečené rohlíčky ještě teplé obalujeme v mletém cukru s vanilkou. Můžeme je také obalovat ve směsi kakao s cukrem.


 


RECEPTY

Grilované kuře se zeleninou ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji.... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...