6. 7. 2025   |   svátek má Upálení mistra Jana...
 

Štěpánky

Název Množství a jednotka
bílek 3 ks
moučkový cukr 200 g
datle sušené 50 g
piškoty 50 g

Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny lehce vmícháme nadrobno nakrájené datle a rozdrcené piškoty. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kopečky, které ve vlažné troubě upečeme dorůžova.


 


RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na šalvěji

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme čistou utěrkou, osolíme, potřeme prolisovaným... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...