12. 5. 2024   |   svátek má Pankrác
 

Zapomenuté heslo › Jetelinky - trojlístky

Název Množství a jednotka
mleté lískové ořechy 180 g
moučkový cukr 150 g
žloutek 4 ks
citronová kůra

Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále zpracujeme těsto. Vzhledem k různé velikosti vajec doporučuji dát nejdříve tři žloutky a pokud je potřeba, tak přidat. Jestli se těsto lepí a nejdou tvořit kuličky, je třeba přidat mleté oříšky. Tvoříme malé kuličky o průměru cca 1 cm, které vždy po třech k sobě spojíme na plechu vyloženém pečícím papírem, nahoru vmáčkneme celý lískový oříšek a upečeme při teplotě 160° asi 10 minut.

Z tohoto množství je asi 80 ks.


Další fotografie
 


RECEPTY

Chlebová polévka s uzeninou

Postup: Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme.... zobrazit recept

RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...