Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo potlučeme v hmoždíři, pokud nemáme ani mlýnek, ani hmoždíř, můžeme dát hřebíčky do dvou ubrousků a rozdrtit válečkem. Přísady lehce promícháme, nahoře uděláme důlek, vklepneme do něj vajíčka a zapracujeme nožem. Přidáme změklé máslo, zpracujeme těsto a necháme v lednici dvě hodiny odpočinout. Pak vtlačujeme do formiček (první várku vymažu rozpuštěným máslem a vysypu hrubou moukou, další už ne, ale někdy nevymazávám vůbec, je lepší vyzkoušet na pár kouscích, jestli půjdou vyklepnout). Upečeme ve středně vyhřáté troubě, doba pečení je podle trouby, cca 10 minut. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek