Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady, uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, zapracujeme zlehka nožem, aby nám netekly, přidáme změklý tuk a zpracujeme těsto). Necháme v lednici dvě hodiny odpočinout, pak vyválíme placku a vykrajujeme hříbečky. Upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175° asi 7-8 min. Vychladlé slepujeme kávovým, kakaovým nebo vanilkovým krémem, hlavičku hříbku zdobíme čokoládou a spodek nožky potřeme krémem a posypeme kokosem nebo cukrářskými drobnými kuličkami.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek