7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Zapomenuté heslo › Pečenáče podle Jarči

Název Množství a jednotka
ryba 1000 gramů
koření na ryby
hladká mouka 4 lžíce
mletá sladká paprika
pálivá paprika
Zobrazit všechny ingredience

sladkokyselý nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 3 dl
balzamikový ocet 1 dl
cukr 4 rovné lžíce
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
večeře
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 01 h.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme, můžeme posypat rybím kořením. Necháme chvíli odležet. Obalíme v mouce smíchané s mletou červenou sladkou popřípadě i pálivou paprikou a na oleji opečeme.Vychladlé naložíme do sladkokyselého nálevu. Po 2 - 3 dnech si pochutnáváme.
Sladkokyselý nálev si připravíme takto.
Dáme vařit vodu s octem, cukrem, solí a kořením. Než nálev zavaří očistíme a nakrájíme zeleninu na julienne. Tu povaříme v nálevu 5 minut.
Nálev necháme vychladnout a do studeného naložíme rybičky, nebo špekáčky, ale v tom případě vynecháme rybí koření, tymián a bazalku.


Další fotografie
 


RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé zelí do skleniček

Postup: Hlávku zelí zbavíme nepěkných listů, rozpůlíme , vyřízneme košťál a nakrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

Pudink s jogurtem

Postup: Uvaříme pudink z půl litru mléka, pudinkového prášku a 3 vrchovatých lžic... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...