12. 8. 2020   |   svátek má Klára
 

Sekaná svíčková na smetaně

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 gramů
cibule - smažená 1 kus
vejce 1 kus
kmín
pepř
Zobrazit všechny ingredience

omáčka

Název Množství a jednotka
smetana 3 - 4 dl
máslo 100 gramů
olej 1 lžíce
citrónová šťáva
mrkev 2 kusy
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mleté maso a ochutíme ho kmínem, pepřem, solí a přidáme vejce. Zahustíme strouhankou.Pečlivě promícháme. Utvoříme si šišku.
Očistíme zeleninu (mrkev, petržel, celer) a nastrouháme ji.
Do hlubší pánve dáme máslo a olej a z každé strany šišku masa opečeme. Přidáme nastrouhanou zeleninu a dusíme, popřípadě podlijeme vodou nebo vývarem. Když je maso upečené, vytáhneme jej, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu a dochutíme citronovou šťávou a popřípadě soli. Provaříme, vrátíme zpět maso a ještě chvíli prohřejeme.


 


RECEPTY

Šunkofleky

Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky se sýrem

Postup: Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...