18. 11. 2025   |   svátek má Romana
 

Sekaná svíčková na smetaně

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 gramů
cibule - smažená 1 kus
vejce 1 kus
kmín
pepř
Zobrazit všechny ingredience

omáčka

Název Množství a jednotka
smetana 3 - 4 dl
máslo 100 gramů
olej 1 lžíce
citrónová šťáva
mrkev 2 kusy
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mleté maso a ochutíme ho kmínem, pepřem, solí a přidáme vejce. Zahustíme strouhankou.Pečlivě promícháme. Utvoříme si šišku.
Očistíme zeleninu (mrkev, petržel, celer) a nastrouháme ji.
Do hlubší pánve dáme máslo a olej a z každé strany šišku masa opečeme. Přidáme nastrouhanou zeleninu a dusíme, popřípadě podlijeme vodou nebo vývarem. Když je maso upečené, vytáhneme jej, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu a dochutíme citronovou šťávou a popřípadě soli. Provaříme, vrátíme zpět maso a ještě chvíli prohřejeme.


 


RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Chobotničky na víně po italsku

Postup: Chobotničky rozmrazíme (předpokládám, že v našich podmínkách čerstvé moc... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...