13. 11. 2019   |   svátek má Tibor
 

Sekaná svíčková na smetaně

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 gramů
cibule - smažená 1 kus
vejce 1 kus
kmín
pepř
Zobrazit všechny ingredience

omáčka

Název Množství a jednotka
smetana 3 - 4 dl
máslo 100 gramů
olej 1 lžíce
citrónová šťáva
mrkev 2 kusy
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mleté maso a ochutíme ho kmínem, pepřem, solí a přidáme vejce. Zahustíme strouhankou.Pečlivě promícháme. Utvoříme si šišku.
Očistíme zeleninu (mrkev, petržel, celer) a nastrouháme ji.
Do hlubší pánve dáme máslo a olej a z každé strany šišku masa opečeme. Přidáme nastrouhanou zeleninu a dusíme, popřípadě podlijeme vodou nebo vývarem. Když je maso upečené, vytáhneme jej, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu a dochutíme citronovou šťávou a popřípadě soli. Provaříme, vrátíme zpět maso a ještě chvíli prohřejeme.


 


RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Korsický salát

Postup: Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...