19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Tvarohová pomazánka

Název Množství a jednotka
měkký tvaroh 250 gramů
máslo 100 gramů
zakysaná smetana 1 - 2 lžíce
bílý pepř
sůl

večeře
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Tvaroh rozmícháme se změklým máslem, zředíme trochu se zakysanou smetanou a dochutíme pepřem a soli. Pokud pomazánku děláme pro děti, pepř vynecháme.


 


RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvový salát

Postup: Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. dáme do misky a přidáme podle své chuti... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...