9. 7. 2025   |   svátek má Drahoslava
 

Rybízový koláč

Název Množství a jednotka
červený rybíz 500 g
bílý jogurt 500 g
polohrubá mouka 2 kelímky
moučkový cukr 1 kelímek
mléko 1/2 kelímku
Zobrazit všechny ingredience

Drobenka

Název Množství a jednotka
máslo 30 g
hladká mouka 5 lžic
moučkový cukr 2 lžíce
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Mouku, cukr a mléko odměřujeme velkými jogurtovými kelímky. Ušleháme řídké těsto (šlehám ručním šlehačem). Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, poklademe hustě rybízem (nebo jiným bobulovitým ovocem), posypeme drobenkou a upečeme dorůžova.


Další fotografie
 


RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské brambory

Postup: 2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...