9. 7. 2025   |   svátek má Drahoslava
 

Rybízový koláč

Název Množství a jednotka
červený rybíz 500 g
bílý jogurt 500 g
polohrubá mouka 2 kelímky
moučkový cukr 1 kelímek
mléko 1/2 kelímku
Zobrazit všechny ingredience

Drobenka

Název Množství a jednotka
máslo 30 g
hladká mouka 5 lžic
moučkový cukr 2 lžíce
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Mouku, cukr a mléko odměřujeme velkými jogurtovými kelímky. Ušleháme řídké těsto (šlehám ručním šlehačem). Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, poklademe hustě rybízem (nebo jiným bobulovitým ovocem), posypeme drobenkou a upečeme dorůžova.


Další fotografie
 


RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostrý kečup s česnekem

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...