10. 5. 2025   |   svátek má Blažena
 

Rybízový koláč

Název Množství a jednotka
červený rybíz 500 g
bílý jogurt 500 g
polohrubá mouka 2 kelímky
moučkový cukr 1 kelímek
mléko 1/2 kelímku
Zobrazit všechny ingredience

Drobenka

Název Množství a jednotka
máslo 30 g
hladká mouka 5 lžic
moučkový cukr 2 lžíce
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Mouku, cukr a mléko odměřujeme velkými jogurtovými kelímky. Ušleháme řídké těsto (šlehám ručním šlehačem). Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, poklademe hustě rybízem (nebo jiným bobulovitým ovocem), posypeme drobenkou a upečeme dorůžova.


Další fotografie
 


RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvové brambory

Postup: Oloupané brambory a očištěnou mrkev, v poměru 2 : 1, nakrájíme na kostičky. Ve... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...