17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 2 ks
čínské zelí 200 g
sterilovaná kukuřice 1 plechovka
těstoviny - spirály 200 g
majonéza 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky kuřecí maso a na trošce oleje orestujeme, osolíme a okořeníme kořením, jaké máme rádi. Čínské zelí nakrájíme na tenké nudličky a dáme do větší mísy. Přidáme scezenou sterilovanou kukuřici, orestované maso a scezené, studenou vodou propláchnuté těstoviny. Přidáme majonézu nebo bílý jogurt (nebo půl napůl), promícháme a dochutíme solí a pepřem. Solíme opatrně, protože salát se podává posypaný nastrouhaným balkánským sýrem. Ozdobíme olivami.


 


RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Krémová česnečka

Postup: Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by.... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...