10. 5. 2024   |   svátek má Blažena
 

Kyselé zelí do skleniček

Název Množství a jednotka
hlávkové zelí 2,5 kg
kmín 1/2 lžíce
sůl 2 lžíce

Kuchyně: česká
Příprava: 02 h. 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Hlávku zelí zbavíme nepěkných listů, rozpůlíme , vyřízneme košťál a nakrouháme najemno. Dáme do větší mísy, prosolíme, okmínujeme , promneme rukama, aby zelí pustilo šťávu a necháme asi 2 hodiny odpočívat.
Sklenice plníme 3 cm pod okraj. Do sklenic můžeme přidat také koření: například pepř, bobkový list. Zavíčkujeme a dáme k teplu. Asi za 5 - 6 týdnů je zelí zkysané.
Já používám sklenice se šroubovacím víčkem.




 


RECEPTY

Rychlokvašky -okurky

Postup: Okurky nakladačky, mohbou být i přerostlé, důkladně omyjeme, nejlépe odrhneme... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová líčka na majoránce a černém pivu

Postup: Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...