Název | Množství a jednotka |
---|---|
skopové maso | 600 g |
rýže Basmati | 350 g |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer řapíkatý | 2 řapíky |
cibule | 1 ks |
hřebíček | 3 ks |
muškátový květ | 1/4 lžičky |
pepř celý | 4 kuličky |
sůl | |
olej na smažení | |
máslo | 25 g |
strouhanka | 2 lžíce |
sýr Čedar | 100 g |
silný hovězí vývar | 700 ml |
Pilaf (pilav, plov) je jídlo z rýže nebo bulguru s různými druhy masa, zeleninou nebo ovocem a kořením. Pilaf je typický pro východoevropskou kuchyni, připravuje se také v jihoasijské kuchyni, na Středním východě, v Ázerbájdžánu je pilaf národním jídlem servírovaným ke slavnostním příležitostem.
Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept
Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept
Postup: Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad parou do zhoustnutí. Pak přidáme mleté... zobrazit recept
Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept
Postup: Fazole (je jedno, jestli bílé, nebo červené, já jsem použila velké bílé)... zobrazit recept
Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek