Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku, krupici, špetku soli a zpracujeme vařečkou v těsto. Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 3 centimetry, nakrájíme na dílky, vytvarujeme do šištiček a hážeme do vroucí osolené vody. Vaříme asi osm minut. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm za stálého míchání strouhanku, strouhanka musí být jen lehce opražená. Bramborové šišky podáváme přelité máslem, posypané cukrem a opraženou strouhanou houskou.
Tip: Místo strouhané housky můžeme šišky sypat mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek