7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Výživová poradna › Žampiónová polévka

Název Množství a jednotka
žampiony 4 kusy
máslo 1 lžíce
hladká mouka 1 - 2 lžíce
masox 1 kostka
kmín
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Žampiony oloupeme , nakrájíme na plátky a osmažíme na polovině másla. Z druhé části másla si uděláme světlou jíšku, zalijeme litrem vody, pečlivě rozšleháme , přidáme osmažené žampiony, okořeníme, přivedeme k varu a dochutíme masoxem.


 


RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Postup: Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...