Název | Množství a jednotka |
---|---|
krůtí maso | 600 g |
cibule | 1 ks |
špek | 30 g |
hladká mouka | 1 lžíce |
petrželová nať | 1/2 lžičky |
tymián | 1/2 lžičky |
libeček | 1/2 lžičky |
portské víno | 1 dl |
kuřecí vývar | 1/2 l |
máslo | 50 g |
olej na smažení | |
sůl | |
pepř |
Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje. Podlijeme vroucí vodou, mírně (1/2 lžičky) osolíme a dusíme 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli a špek na drobno, osmažíme na másle dozlatova. Přecedíme, aby se cibule nespálila, a na přecezeném másle připravíme tmavší jíšku, kterou zalejeme vývarem. Rozšleháme, dochutíme kořením a solí a do omáčky vrátíme cibuli a špek. Povaříme 5 minut, přidáme portské víno a necháme provařit. Omáčku přidáme ke krůtímu masu a podáváme s rýží.
Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept
Postup: Vejce s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně přidáváme a... zobrazit recept
Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept
Postup: Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a... zobrazit recept
Postup: Vejce s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně přidáváme a... zobrazit recept
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek
Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...