2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Houskový knedlík

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 500 gramů
droždí 25 gramů
mléko 3 dl
rohlík 2 kusy
cukr 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme rozdrobené droždí, trochu soli a cukru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut
Pak těsto rozdělíme na polovinu, uděláme 2 válečky a dáme do vařící vody vařit asi 15 minut. Když knedlík vytáhneme na talíř, ihned ho propícháme.


 


RECEPTY

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Postup: Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady,... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z řapíkatého celeru

Postup: Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé italské tiramisu

Postup: Nejprve uvaříme silnou kávu, nejlépe espresso, a nalijeme do misky. Mascarpone,... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená kapusta

Postup: Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...