Název | Množství a jednotka |
---|---|
mleté maso | 250 g |
menší klobáska | 1 ks |
brambory | 3 ks |
česnek | 3 stroužky |
majoránka | 2 lžičky |
kmín drcený | 1 lžička |
pepř | 1/2 lžičky |
sádlo | 3 lžíce |
špek | 20 g |
cibule | 1 ks |
mletá sladká paprika | 3 lžičky |
hladká mouka | 1 lžíce |
masox | 1 kostka |
sůl |
Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept
Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept
Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept
Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept
Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept
Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek