20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Šunkofleky

Název Množství a jednotka
Těstoviny - flíčky 500 g
uzené maso 300 g
vejce 3 ks
mléko 100 ml
olej na smažení
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso, dietní salám, šunku nebo zbytky uzeného a doplníme podle potřeby jinou uzeninou - nakrájíme na kostičky a osmahneme na trošce oleje. Smícháme s uvařenými, scezenými těstovinami, dáme do vymazané zapékací mísy a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce, vajíčka mírně osolíme. Trošku vajíčka v hrníčku si necháme na potření před dopečením. Dáme do trouby na 180° zapéct asi 40 minut. Před dokončením potřeme povrch šunkofleků vajíčkem a necháme ještě asi 5 minut dopéct dozlatova. Podáváme s kyselými okurkami.


Další fotografie
 


RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na houbách

Postup: Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané kachní žaludky a srdíčka

Postup: Kachní žaludky překrájíme na menší kousky, srdíčkům odkrojíme nevzhledné vrchní... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubny na smetaně

Postup: Kedlubny bez slupky nakrájíme na malé kostičky a dáme je vařit do osolené vody... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...