28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Výživová poradna › Řezy Margot

Název Množství a jednotka
hladká mouka 2 hrnky
cukr mletý 1 hrnek
vejce 2 ks
Margotka 1 ks
kypřící prášek do pečiva 1 balíček
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Z tohoto množství můžeme upéct také bábovku.


 


RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...