14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Řezy Margot

Název Množství a jednotka
hladká mouka 2 hrnky
cukr mletý 1 hrnek
vejce 2 ks
Margotka 1 ks
kypřící prášek do pečiva 1 balíček
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Z tohoto množství můžeme upéct také bábovku.


 


RECEPTY

Hrstková polévka

Postup: Hrách a fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den spaříme kroupy,... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...