18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
česnek 4 stroužky
rajčata loupaná krájená v plechovce 400 g
oregáno 3 lžičky
bazalka 3-4 lístky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 01 h.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)


JE to krapet pakárna, příprava není za pět minut, ale stojí to za to :-).



Postup
Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části pokrájené mleté maso, orestujeme, přidáme nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou, opečeme, až se maso od sebe odděluje. Z konzervovaných rajčat scedíme šťávu do misky a rajčata pokrájíme a přidáme k masu. Osolíme, okořeníme oreganem, bazalkou a pepřem a chvíli podusíme. Směs necháme trochu vychladnout, stačí jen tak, abychom se při plnění nespálili a lžičkou, nebo jen tak rukou plníme neuvařené paccheri. Skládáme je těsně vedle sebe do máslem vymazané zapékací formy. Připravíme si bešamel - na másle uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou, půlkou šlehačky (cca 100ml) a šťávou z rajčat. Lehce osolíme, asi 1/2 lžičky, nastrouháme muškátový oříšek a až začne omáčka vřít, povaříme asi minutu. Vmícháme 3 lžíce strouhaného parmezánu, dobře zamícháme, už nevaříme, a tímto bešamelem přelijeme připravené paccheri - tak, aby byly ponořeny. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° nejprve asi 15 minut zakryté alobalem, pak alobal odstraníme a dopečeme do růžova.

Tip:
Paccheri můžeme nahradit cannelloni, hlívu můžeme nahradit žampiony a parmezán eidamem (ale to nedoporučuji, není to ono).


Další fotografie
 


RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře pečené na kyselém zelí

Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na jablkách

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Želé z okvětních lístků růží

Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...