19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Kapr s omáčkou

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
máslo 100 g
hladká mouka 1 lžíce
cibule 1/2 ks
cukr krupice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Naporcujeme si kapra, hlavu dáme povařit a porce kapra prosolíme a necháme je odležet. V rendlíku si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji rybím vývarem. Na pánvi si rozpustíme máslo, zpěníme cibuli, přidáme cukr, celé nové koření, hřebíček a porce kapra. Podlijeme vínem a na mírném ohni podusíme asi 15 minut. Přidáme jíšku, povaříme a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Krůtí guláš

Postup: Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...