4. 7. 2025   |   svátek má Prokop
 

Kapr s houbami

Název Množství a jednotka
kapr 600 g
máslo 100 g
hladká mouka 1 lžíce
cibule 1/2 ks
houby 150 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Kapra naporcujeme, prosolíme a necháme odležet.
Na pánvi na másle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájené houby a mrkev nakrájenou na tenká kolečka. Chvíli podusíme, přidáme kapra a podlijeme vínem.Dusíme do měkka. Pak rybu vybereme a šťávu zahustíme světlou jíškou. Necháme povařit. Kapra pokapeme citronovou šťávou a zalejeme omáčkou.


 


RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky jednoduché

Postup: Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem,... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...