16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Pstruh z Ostravy

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
olej 0,5 dl
máslo 100 g
česnek 4 stroužky
kečup 2 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pstruhy omyjeme, osušíme, nasolíme a necháme v chladu odležet. Pak je z obou stran prudce opečeme na pánvi s olejem. Přidáme máslo,rajčata, kečup, pivo, citronovou šťávu, rozetřený česnek a dusíme do měkka. Při podávání pstruha polijeme šťávou z dušení.


 


RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na smetaně

Postup: Králíka naporcujeme, osolíme a prošpikujeme slaninou. Můžeme použít jen králičí... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...