19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Sumec od Dunaje

Název Množství a jednotka
sumec 1 ks
anglická slanina 150 g
máslo
červená paprika 2 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Sumce nakrájíme, osolíme, opepříme necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a papriky na proužky, osolíme, opepříme a promícháme. Směsí naplníme nakrájené řízky a stočíme do závitků. Upevníme párátkem. Závitky dáme do zapékací misky vymazané máslem, přidáme trochu celého pepře, podlijeme malým množstvím vody a za občasného podlévání pečeme v troubě do měkka.


 


RECEPTY

Londýnské jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové tlapky

Postup: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a... zobrazit recept

RECEPTY

Smažené žampióny

Postup: Žampiony oloupeme, odkrojíme nožičky / ty můžeme použít do polévky/ a obalíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...