18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Tvarohová bábovka

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 250 g
moučkový cukr 250 g
máslo 250 g
tvaroh 250 g
vejce 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový cukr, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a zamícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a ve vymazané a hrubou moukou vysypané formě pečeme při teplotě 180° asi 40 - 45 minut. Bábovku necháme v otevřené troubě ještě pár minut v teple, aby neklesla a nesrazila se.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Krupicové knedlíčky

Postup: Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme rozpuštěnou lžičku másla, osolíme necelou... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Postup: Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Jaké jsou výhody používání kávových kapslí

Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...